Dossier Jeugdzorg

Reporters Online

Ik publiceer op deze website journalistieke artikelen. Voor het deel ervan dat geen opbrengsten heeft uit publicatie elders vraag ik donaties via Reporters Online. Er is geen retourbeleid, aangezien er geen fysiek product wordt geleverd. Met een donatie steun je verdere publicatie van mijn journalistieke werk. Donaties kun je betalen met iDeal, PayPal en overboeking. 

Mijn gekozen donatie € -

Dossier Jeugdzorg

Dit is Dossier Jeugdzorg. Een dossier waarbinnen ik problemen in de Nederlandse jeugdzorg verzamel. De focus ligt op de slachtoffers van het systeem. Dat zijn kinderen, maar vaak ook gezinshuisouders.

Jeugdzorg is een machtige sector waar geld een hoofdrol speelt. Vooral sinds de bezuinigingen is de strijd om het geld verhevigt. Jeugdzorg heeft de cliënten, de zorgaanbieder heeft de bedden en de gemeentes hebben een zak met geld. In die markt beconcurreren zorgaanbieders elkaar.

Bij zorgaanbieders wordt bezuinigd, expertise ontbreekt maar al te vaak. Gezinshuisouders met een stapel diploma’s en vaak jaren ervaring weten het vaak beter dan almaar wisselende en schaarse personeel bij de jeugdzorginstanties. 
Wanneer deze welwillende gezinshuisouders echter laten blijken dat ze het beter denken te weten, lopen ze de kans om als vuilnis aan de straat te worden gezet. 

Met deze website en podcast toon ik aan hoe het spel verloopt en hoe enkele veilige gezinshuizen onterecht(!) met politiegeweld moesten sluiten. Pleegkinderen verdwijnen buiten beeld. Soms is bekend dat ze in een gesloten inrichting komen, of terugkeren naar hun gewelddadige, seksueel gemankeerde ouders waar ze juist zijn weggehaald. 

Jeugdzorginstanties als Veilig Thuis maken een rapport op, vol onjuistheden en zelfs flagrante leugens. Dit rapport wordt ingebracht bij de rechtbank, waar niet aan waarheidsvinding wordt gedaan. In de podcast laat ik een ‘onafhankelijk’ juridisch adviseur van een zorginstelling aan het woord die het héél normaal vindt dat hij tegelijkertijd als plaatsvervangend rechter uitspraken mag doen in een zaak tegen een gezinshuis van dezelfde zorginstelling.

Er zijn mij meer gevallen bekend, maar van twee gezinshuisouders heb ik hun ervaringen uitgebreid beschreven. Op deze website staan ruim tien verhalen, waarvan de meeste over deze twee casussen. De podcast telt vier afleveringen en een intro.  

Heeft u vragen, opmerkingen of aanknopingspunten, twijfel niet en stuur me een bericht op dossierjeugdzorg@marcvandersterren.nl

 

Handelsnaam: 
Dossier Jeugdzorg is een merknaam van:
Marc van der Sterren
De Brentjes 38
5984NX Koninglsust
Tel: 077-3077777
mail: farmingafricaAmarcvandersterren.nl
KvK: 14127549

Administratie en support van de betalingen op deze site worden verzorgd door:

Reporters Online B.V.
Leidseplein 23 2013 PZ Haarlem
support@reportersonline.nl
Kamer van Koophandel: 65844173
BTW-nummer: NL856284105B01

Voor vragen over betalingen kun je je wenden tot Reporters Online via bovenstaand mailadres. Meer informatie over onze donaties en onze algemene voorwaarden:
https://reportersonline.nl/ro-information/algemene-voorwaarden-reporters-online/

 

Sponsoring 

Dit onderzoek doe ik volledig alleen, er zit geen enkele commerciële partij achter. Er gaat enorm veel tijd in steken. Ik kan dit project alleen volhouden wanneer lezers mij sponsoren. Maar ook een bedrijf kan me sponsoren. Ik noem uw naam in een aflevering en/of plaats een advertentie op de website.  Neem ook hiervoor contact met me op via e-mail.