Heykeshoeve maakt doorstart

De Heykeshoeve in Ell is gerehabiliteerd en mag weer kinderen plaatsen. Het gezinshuis biedt een veilige plek voor kinderen die geen thuis hebben. Dit heeft de inspectie aan Veronika en Rosa-Linde laten weten.

Even leek het doek definitief gevallen voor gezinshuis de Heykeshoeve in Ell. Vorig jaar werden alle acht de kinderen weggehaald omdat het volgens Bureau Jeugdzorg een onveilige situatie zou zijn. In november werd hun statige carréboerderij zelfs te koop gezet.

Pleegouders Rosa-Linde en haar moeder Veronika toonden zich echter strijdbaar en haalden hun huis al snel weer uit de verkoop. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft deze week in een uitgebreide email aan de gezinshuisouders laten weten dat ze weer verder mogen, met aandachtspunten voor zowel de Heykeshoeve als Bureau Jeugdzorg.

Rosa-Linde is zeer verheugd met het bericht ‘We zijn volledig gerehabiliteerd. Het bericht van de inspectie bewijst dat wij een veilige plek waren en nog steeds een veilige plek kunnen bieden aan kinderen die geen eigen thuis hebben.”

Moeder en dochter willen graag weer aan de slag als gezinshuis. Ze hopen dat de kinderen die er waren opnieuw naar de Heykeshoeve komen. Waar de acht kinderen gebleven zijn is hen niet helemaal bekend, “maar van drie kinderen weten we dat ze nog steeds in een crisisopvang zitten. ” Dit betekent dat zij al meer dan een halfjaar in een instelling zitten, waar ze wachten op een vaste plek.

Het elfjarige meisje dat als laatste werd weggehaald is twaalf geworden in de crisisopvang. Met haar gaat het steeds slechter, weet Rosa-Linde. “Haar muzieklerares heeft haar nog bezocht, zij was er ziek van, zo wanhopig als het meisje was.”

© Marc van der Sterren

Ondersteun dit onderzoek

Dossier Jeugdzorg doet onderzoek naar alle misstanden in en rondom de jeugdzorg. Het onderzoek is een initiatief van freelance journalist Marc van der Sterren. Hij doet dit volledig onafhankelijk en neemt dus alleen geld aan van onafhankelijke partijen en particulieren. Ook u kunt dit onafhankelijke onderzoek ondersteunen met een kleine donatie.

Mijn gekozen donatie € -

13 gedachten over “Heykeshoeve maakt doorstart”

 1. Ik ken de achtergrond niet, maar het doet mij denken aan PYXIS in Zeist.
  Door de IGJ gesloten en de mensen die begeleid werden daarna verwaarloosd, met sommige is het duidelijk slechter gegaan. Toen de Raad v State besloot dat de IGJ fout zat was het voor PYXIS en de mensen die ze begeleidden te laat: er was niets meer van over.

  Misschien iets voor Pieter Omtzigt?

  Beantwoorden
  • Hoi Simon,

   Dank voor je reactie. Ik denk dat Pieter Omtzigt voorlopig genoeg hooi op zijn vork heeft. Er zijn nog 149 andere Kamerleden, zij kunnen zich ook wel eens nuttig maken, dunkt mij.

   Beantwoorden
 2. Vreselijk heel heykeshoeve.
  Vies, ranzig en onveilig. En die 3 kinderen zitten niet op een crisisplek, die hebben een vaste plek, ze zijn er gelukkig. Ze krijgen therapie want wat zei hebben mee gemaakt, de horror en gruwel bah.
  Er loopt nu een tuchtklacht tegen hun, dat ze maar eens gewezen worden op wat zei hebben gedaan. Kinderen die het al moelijk zat hebben kapot maken verwaarlozen en mishandelen bah

  Beantwoorden
 3. Bizar dat dit gewoon weer mogelijk is, doorgaan terwijl social media vol stond met schrijnende verhalen over deze dames. Het komt me meer en meer zo over alsof jeugdzorg met opzet de jeugd naar de verdoemenis helpt.. Toekomstige Klanten en patiënten voor het leven. Je zal er maar mee te maken krijgen dit soort lui en dat allemaal gesubsidieerd door ons belastinggeld. In wat voor griezelige tijd leven we! Let goed op je kinderen!!!

  Beantwoorden
 4. Hoe is het mogelijk dat deze dames, na zulke schrijnende verhalen op social media, nog door mogen gaan.?! Het lijkt mij toch dat die kindjes daar niet voor niks weggehaald zijn..

  Beantwoorden
  • Zo zou u ontdekt hebben dat sociale media veel on‹waarheden kunnen bevatten en verspreiden. U zou deze dames en hun gezin eens moeten bezoeken en kijken hoe het daar toegaat.Heeft u zelf kinderen?? Zo ja dan weet u hoe moeilijk het is om een kind op te voeden. Anonieme kritiek duidt automatisch al een vorm van lafheid aan – of is het onzekerheid.
   Gegroet Albertine Schoen

   Beantwoorden
 5. Wat triest dat een ‘journalist’ als Marc vd Sterren blijkbaar geen mensenkennis bezit.
  Triest want deze twee vrouwen zijn nog kwaadaardiger dan de duivel zelf. Met hun toneelspel… maar ondertussen…. Een jeugdzorgwerker uit Groningen zou gezegd hebben kom naar buiten met je verhaal… Groningen??? Laat ons niet lachen. Opdoeken die bende corrupte duivelinnen!

  Beantwoorden
  • Zo zou u ontdekt hebben dat sociale media veel on‹waarheden kunnen bevatten en verspreiden. U zou deze dames en hun gezin eens moeten bezoeken en kijken hoe het daar toegaat.Heeft u zelf kinderen?? Zo ja dan weet u hoe moeilijk het is om een kind op te voeden. Anonieme kritiek duidt automatisch al een vorm van lafheid aan – of is het onzekerheid.
   Gegroet Albertine Schoen

   Beantwoorden
 6. Wat is het toch verschrikkelijk dat er zoveel mensen zijn die direct klaar staan om een mening te geven over zaken die zij zelf niet onderzocht hebben.Het is duidelijk dat de mening-gevers absoluut niet op de hoogte zijn hoe Veronika een Rosa-Linde kinderen een echt ouderlijk huis geven met zekerheden die daarbij horen. Opvoeden is een kunst die niet iedereen beheerst, maar die gelukkig goed en duidelijk aanwezig is en met heel veel liefde voor de kinderen beoefend wordt door Veronika en Rosa-Linde. Door de jarenlange ervaring heerst er in het gezin een vanzelf sprekende warmte vanwege onvoorwaardelijk liefde, waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen. Ik kan mij voorstellen dat ouders moeite hebben met het beeld dat zij krijgen van het gezin waar hun kind is ondergebracht. Helaas is jaloezie geen goede basis om levensproblemen te beoordelen en zeker niet als er kinderen in het geding zijn. En dat er dan ook nog even” en passant “gebruik wordt gemaakt om een journalist als Marc van der Starren zwart te maken. Ik denk dat het tijd is dat alle mensen die kritiek hebben op het gezin de Jong het boek van
  René Claris -“Tirannie in de Jeugdzorg” moeten lezen.

  Beantwoorden
  • Jammer genoeg ist wel onderzocht en heb ik en mijn kinderen van dicht bij mogen mee maken hoe waardeloos rosa-linde en veronica zijn.
   Dwang voeren hun verplicht mama noemen en zeggen ik hun mama niet meer was dus naar mij luisteren hoefde ze niet meer post achter gouden kados afpakken. Slaapkamer deur op slot snachts en emmer op de kamer voor je behoefte snachts opsluiten in paardestal enz enz enz enz. O mijn dochter had scheur in der been en ze moest zich niet aanstellen krukken mocht de niet gebruiken hinkel maar, na weg halen daar kreeg ze meteen medische hulp. Stelletje randdebielen die vrouwen.

   Beantwoorden
  • Ik denk dat het tijd is dat mensen lering trekken uit commissie samson en de winter! Uit alle rapportages die nu al op tafel liggen over de vele velen, onterechte uithuisplaatsingen.

   U heeft geen enkele weet van hoeveel iemand wel of niet onderzocht heeft. Niet iedereen gelooft de narcistische verhaaltjes die er rondgestrooid worden. Grappig dat ze steeds weer mensen voor hun karretje weten te spannen en vanalles wijs te maken.

   Vanalles openbaar gooien maar de zogenaamde brief van de inspectie waarin hun onschuld zou staan niet. De procedures die er lopen vooral frustreren zodat de uitspraak op zich laat wachten hoef je ook niet te doen als je zo zeker bent van je gelijk.

   De hele wereld heeft het gedaan in hun ogen. De jeugdzorg, de boze ouders, de boze oud pleegkinderen etc. Zelfs de Limburger moet het ontgelden bij ze! Media die ze zelf ingeschakeld hebben! DAARNA kwamen pas alle berichten er onder. Menig complot wappie zou jaloers zijn op de theorieën die er uit de hoge hoeden van deze dames komen.
   De 3 berichten die voordien op een anti jeugdzorg pagina gestaan hebben kan men al helemaal geen heksenjacht noemen.

   En dan de pagina op hun website die ze nu hebben…… ook nog denken dat men echt nog eens in gesprek met je gaat. Of dat het je onschuld zou bewijzen. De wanhoop en paranoia spat er vanaf. Iedereen kijkt wel uit.

   Beantwoorden

Plaats een reactie